Penfold Audi

Penfold Audi in Burwood had a simple approach to the building as part of the works for the New Audi Approved Plus Dealership. The architect wanted to take advantage of the vertical wall and to create that simple clean line of not having the door opening under the lintel. An Uplift door was selected and was perfect in keeping the continuity of the tall showroom.

The electric operated vertical lift door allowed for ease of operation and controlled simply from a key switch. Having 13.2 Laminate Low E glazing installed allowed the building to maintain its high energy ratings. The door was installed with 210mm of side room and using the compact German motor that is hidden within the counter weight cover which allows the door to operate quietly, and keeping an architectural finish.